Bitcoin (BTC) Price Trend Bearish, $9.070 is het nieuwe sleutelniveau: Analist

Bitcoin (BTC) ontsnapte ternauwernood aan de sub-$9.000 zone en handelt dichter bij de maandelijkse dieptepunten. Welk niveau is de volgende rode lijn voor de stieren?

Downtrend gaat door

Ondernemer, wiskundige, particuliere hedgefondsmanager en handelaar Koroush AK bevestigde zijn bearish kortetermijnprijsvoorspelling voor Bitcoin (BTC). Volgens een grafiek die hij in een recente tweet plaatste, slaagde Bitcoin (BTC) er niet in om het dalende kanaal dat op vrijdag 26 juni 2020 werd gevormd te verlaten.

Na de recente prijsdaling tot onder de $9.000 is het $9.070-niveau veranderd in een belangrijk weerstandsniveau. De voortzetting van de dalende trend hangt af van de vraag of de Bitcoin (BTC) stieren erin slagen om het te houden.

Dhr. Koroush gaf toe dat de beren nog steeds de kracht hebben om de prijs van de koningsmunt verder naar beneden te duwen vanaf de huidige positie.

Er moet worden opgemerkt dat de prijs van de Bitcoin Era (BTC) op sommige beurzen is ingestort tot zijn maandelijkse dieptepunten. Deze lelijke rode kaars werd gevolgd door een liquidatie van $22M op het BitMEX-derivatenhandelsplatform.

Is het een Swing Before An Uptrend?

Afgezien van wat er genoemd werd, geloven sommige topanalisten dat het niet zo slecht gaat met de Bitcoin (BTC) houders. De Nederlandse cryptocurrencyhandelaar en analist Michael van de Poppe voorziet een bullish scenario voor zowel Bitcoin (BTC) als Ethereum (ETH).

Voor hem is de $8.800 en $8.900 range een cruciale zone voor Bitcoin (BTC). Succesvolle pogingen van de stieren om deze range te behouden kunnen een prachtige rally starten voor twee van de meest populaire cryptocurrencies.

Ik denk dat, als we $8.800-8.900 in handen hebben. Van hier naar $9.600 -> dan flip $9.300 -> terug omhoog kruipen met versnelling boven $10.000 en dan $11.500-12.000 test. Dat zou $ETH ook boven de $300 zetten.
Het is het vermelden waard dat de CTO van Glassnode on-chain data vendor vermeldde dat Bitcoin (BTC) hodlers nog steeds vol optimisme zijn over de prestaties.

Gisteren, 27 juni 2020, deelde de CTO twaalf grafieken die lieten zien hoe zelfverzekerd de Bitcoin (BTC) lange termijn houders zijn in deze turbulente 2020. Zo’n verhaal ziet er voor hem meer dan rooskleurig uit.