Bitcoin-prisen faller under $ 60K – Men her er hvorfor et større rally kan brygges

Bitcoin falt under $ 60.000 på søndag etter nye heltidshøyder, men stabilt innstrømning viser at dette ikke er en stor bekymring.

Bitcoin ( BTC ) ga noen gevinster og falt under $ 60.000 14. mars, en dag etter å ha satt en ny heltid på $ 61.950 på Binance. Imidlertid indikerer kjededata at opptrenden sannsynligvis vil fortsette på kort sikt.

En viktig beregning som signaliserer en optimistisk kortsiktig trend for Bitcoin er økningen i stabile innskudd i børser.

Selv om høye finansieringsrater og et overfylt marked får prisen til å trekke seg tilbake, kan inngangen til sidekapital til kryptomarkedet ytterligere øke Bitcoins fart.

Hvorfor Bitcoin falt etter $ 60K brudd

Når Bitcoin går inn i prisoppdagelsen og treffer en ny rekordhøye, øker naturligvis interessen for markedet.

Det er mye likviditet i det nåværende glødende markedet, noe som gjør det til en ideell periode for hvaler og høyverdige investorer å tjene penger på sine posisjoner.

Filbfilb, en pseudonym handelsmann og teknisk analytiker, bemerket at høye futuresmarkedsfinansieringsrater og Bitcoin-innskudd i børser ble oppdaget før fallet.

Futuresmarkedet Bitcoin bruker en mekanisme som kalles „finansiering“ for å stimulere handelsmenn basert på balansen i markedet.

For eksempel, hvis det er flere kjøpere eller lange kontraktsinnehavere i Bitcoin futuresmarked, blir kortselgere insentivisert til å selge eller kortslutte. Når dette skjer, øker finansieringsgraden, noe som gjør det dyrt for handelsmenn å forlenge Bitcoin.

Før fallet svevde futuresfinansieringsgraden til BTC i området 0,05% til 0,1%, som er fem til ti ganger høyere enn standardraten på 0,01%. Filbfilb forklarte :

„Bitcoin midlertidig utsalg etter høy finansiering, stort netto BTC-tilsig og helgepumpe. Antar at folk trodde det var annerledes denne gangen.“

Høy Bitcoin-innstrømning til børser drev sannsynligvis fallet fordi hvaler ofte deponerer BTC i børser når de har tenkt å selge.

Derfor var kombinasjonen av salgspress fra hvaler og den høye futuresfinansieringsgraden den sannsynlige årsaken til dagens tilbakeslag.

Hvordan stablecoin-innstrømning kan føre til ytterligere BTC-rally

Men til tross for stoppet i rallyet, øker stablecoin-innstrømningen til børser igjen, ifølge de siste dataene fra CryptoQuant .

I kryptomarkedet sikrer handelsmenn ofte sine beholdninger mot stablecoins som Tether (USDT) og USDC, i stedet for å ta ut penger via uttak til bankkontoer.

Vanligvis har børser en behandlingsperiode på tre til syv dager for kontantinnskudd, og når handelsmenn vil komme inn på kryptovalutamarkedet igjen, blir det tungvint å flytte kontanter fra bankkontiene sine tilbake til børsene.